Selecteer een pagina

Textielfestival 2020
Van 13 t/m 16 mei 2020 vindt het vijfjaarlijkse Textielfestival in Leiden plaats. Natuurlijk kunnen ook leden van vereniging MerkWaardig weer deelnemen aan verschillende projecten. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende projecten en aanvullende informatie.

Voorverkoop
Op zaterdag 14 december om 12.00 uur start de verkoop van de EARLY BIRD toegangsbewijzen voor de Pieterskerk en de tickets voor de dagworkshops.
Wees er snel bij want OP=OP!
https://www.textielfestival.nl/

Vrijwilligers gezocht
Wij zijn op zoek naar mensen die ons van 13 t/m 16 mei 2020 willen ondersteunen in de Pieterskerk in Leiden.
Wanneer u zich opgeeft als vrijwilliger, dan krijgt u van ons als tegenprestatie een ticket voor een andere dag. U zorgt zelf voor uw lunch en krijgt van ons enkele consumptiebonnen.
Aanmelden kan door middel van dit inschrijfformulier.

Verenigingswerken
Alle verenigingen zullen het werk van hun eigen leden tentoonstellen en natuurlijk hoopt het bestuur dat ook de leden van MerkWaardig laten zien wat zij in huis hebben.
Wat: borduurwerken met afbeeldingen binnen een van de thema’s: bagage, over grenzen of denkend aan thuis.
Formaat: A5 tot 3 meter omtrek.
Wie: Leden van MerkWaardig.
Wanneer: Uiterlijk 1 oktober 2019 meldt u uw werk inclusief foto aan via het inschrijfformulier op www.textielfestival.nl. Graag ontvangen we een kopie van het formulier en foto via TF2020@merklap.nl . We berichten u later over het inleveren van het werk zelf.
Lees meer

Kunstenaarsproject – Kamerplanten project
Merkwaardig zal met kunstenaar Astrid Vlasman samenwerken in het project kamerplanten. Onder haar leiding gaan we kamerplanten borduren.
Wat: Geborduurde kamerplanten in pot.
Formaat: 13 x 20 cm, 15 x 25 cm of 22 x 33 cm (exclusief 3 cm zoom). U hoeft het borduurwerk niet af te werken; dat zal de kunstenares doen.
Wie: Leden van MerkWaardig en tijdens het TF2020 kunnen bezoekers ook een bijdrage leveren.
Wanneer: U kunt uw kamerplant inleveren tot en met het Textielfestival 2020 of opsturen aan Astrid Vlasman, Ververstraat 5A, 2312 LP Leiden.
Lees meer

Het ansichtkaartenproject
Een bijzonder verenigingsproject is het ansichtkaartenproject, dat samen met andere STIDOC verenigingen wordt georganiseerd. Op een mooi afgewerkt lapje borduurt u iets binnen de thema’s ‘Over grenzen’, ‘Denkend aan thuis’ en/of ‘Bagage’.
Wat: borduren van lapjes ‘ansichtkaarten’ met de thema’s: bagage, over grenzen of denkend aan thuis.
Formaat: 5 x 5 cm, 5 x 10 cm of 10 x 15 cm.
Wie: Alle leden van MerkWaardig en de anderen ‘STIDOC’- verenigingen.
Wanneer: Tot 1 november 2019 kunt u een of meerdere lapjes inleveren tijdens onze ledendagen en de beurzen bij de MerkWaardig-stand of opsturen naar Olympus 218, 3524 WE Utrecht t.a.v. TF2020.
Lees meer

Museumproject
Een Leids museum als inspiratiebron voor uw eigen handwerk? Dit kan door de cursus te volgen die het STIDOC voorafgaand aan het Textielfestival organiseert. Dit project is bedoeld voor de gevorderde textielbeoefenaar en is aan voorwaarden gebonden. Aanmelden kan niet meer.
Lees meer

Internationale Wedstrijd
Voor het textielfestival is er een internationale wedstrijd uitgeschreven met het thema ‘Windstreken’.
Wat: wedstrijdwerken met het thema ‘Windstreken’. Let op! Werken die in de wedstrijd afgewezen worden voor de tentoonstelling in de kerk kunnen niet meedoen als verenigingswerk.
Formaat: Tweedimensionaal 50 x 50 cm of 200 cm in omtrek inclusief afwerking en maximaal 10 cm reliëf. Driedimensionaal werk: 35 x 35 x 35 cm inclusief afwerking.
Wie: Zowel leden als niet-leden mogen werk inleveren.
Wanneer: U kunt zich tot 1 oktober 2019 inschrijven via wedstrijd2020@textielfestival.nl.
Lees meer