Selecteer een pagina

Over ons

Wat doen wij?

Tijdens alle activiteiten van MerkWaardig staat het in contact komen met de andere leden en het uitwisselen van informatie centraal.

Tijdschrift

Leden ontvangen 4 x per jaar een tijdschrift, dat verschijnt op 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 december. De inhoud bestaat uit artikelen over merklappen en borduren, zoals:
• tentoonstellingsnieuws
• professionele artikelen over oude en hedendaagse merklappen
• het persoonlijke verhaal achter een zelfgemaakte merklap
• patronen
• vraag- en aanbod van borduurspullen

Algemene Ledenvergadering

In april wordt de algemene ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering wordt onder andere het jaarthema bekend gemaakt, waarna een of meerdere leden een merklap met dit thema borduren. Binnen de vereniging staat dit bekend als de Jaarlap. Het bestuurskleed gaat ook met een ander lid mee naar huis, zodat hier verder aan geborduurd kan worden.
Voorafgaand aan de ledenvergadering wordt een lezing gegeven over merklappen of een onderwerp dat te maken heeft met merklappen. Tussendoor is er gelegenheid om bij leveranciers borduurartikelen te kopen.

Activiteitendag

In oktober vindt de Activiteitendag plaats. Leden van de vereniging geven aan andere leden workshops of een lezing. Dit is het moment om nieuwe borduurtechnieken te leren en inspiratie op te doen voor nieuwe werken.
Er zijn ook dan weer diverse leveranciers van borduurmaterialen aanwezig.

Ontmoetingsdag

Deze gezellige dag, gehouden in januari is een goede gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen over eigen handwerk. Op deze dag kunnen leden ook een introducee meenemen. De dag begint met een lezing over een aan borduren gerelateerd onderwerp en wordt gevolgd door ‘laat zien en vertel’, waarbij leden in kleine groepjes hun werken tonen en er iets over vertellen.
Leden kunnen op deze dag tweedehands handwerkartikelen verkopen.

Tentoonstelling

Ieder lustrum organiseert MerkWaardig een jubileumtentoonstelling in een museum in Nederland. Leden kunnen daar hun mooiste werk tonen, vaak in combinatie met antieke merklappen. In overleg met het museum worden door leden van de vereniging workshops gegeven.

 

 

Stidoc/Textielfestival

MerkWaardig is samen met 6 andere verenigingen vertegenwoordigd in het STIDOC. Elke 5 jaar organiseren we samen het Textielfestival in Leiden.