Selecteer een pagina

Nieuws

Oproep De slag om Grolle

Oproep De slag om Grolle

Eens in de twee jaar vindt het levend geschiedenis-festival De Slag om Grolle plaats in Groenlo in de Achterhoek. Tijdens het 3-daagse evenement transformeert het vestingstadje dan zoveel mogelijk naar 1627. De belegering van de stad wordt dan nagespeeld zoals deze heeft plaatsgevonden onder leiding van ‘stedendwinger’ Frederik Hendrik. Dit wordt gedaan samen met 1500 re-enactors van 18 verschillende nationaliteiten uit heel Europa.
Daarom richt de organisatie zich tot vereniging MerkWaardig als ambassadeurs van het prachtige ambacht van borduren.
Wie kan hen in contact brengen met ambachtslieden die dit stuk immaterieel erfgoed onder de aandacht van het publiek willen blijven houden én die in het 17e-eeuwse beeld zouden kunnen passen?

Lees meer
Alternatieve Ontmoetingsdag 2021

Alternatieve Ontmoetingsdag 2021

Alhoewel in de toekomst kijken lastig is, heeft het bestuur besloten dat een fysieke Ontmoetingsdag in Nijkerk niet door kan gaan. Toch willen we voor de leden een alternatieve ontmoetingsdag organiseren. Via het gratis vergaderprogramma Zoom gaan we elkaar digitaal ontmoeten. Voor ons is dit het eerste digitale avontuur, dus we beginnen eenvoudig met Laat Zien en Vertel.

Lees meer
Omgaan met een merklap

Omgaan met een merklap

In 1997 schreven An Moonen en Henk Beukers een handleiding hoe om te gaan met een (antieke) merklap en hoe een merklap te fotograferen.
Nog steeds is er vraag naar deze informatie en is in overleg met An Moonen besloten de tekst te digitaliseren en te publiceren.

Lees meer
Belangrijke mededeling Activiteitendag 2020

Belangrijke mededeling Activiteitendag 2020

BELANGRIJK BERICHT VOOR VERENIGINGSLEDEN VAN MERKWAARDIG
Naar aanleiding van de Coronamaatregelen heeft het bestuur onderzocht of en, zo ja op welke manier de activiteitendag zou kunnen doorgaan.
Helaas bleek geen van de alternatieven haalbaar.
Daarom heeft het bestuur moeten besluiten om ook de activiteitendag dit jaar niet door te laten gaan.

Lees meer