Selecteer een pagina

Nieuws

Help mee de TRC-textielcollectie uit te breiden!

Help mee de TRC-textielcollectie uit te breiden!

TRC heeft onlangs twee indrukwekkende collecties aangeboden gekregen, met textiel, kleding en sieraden uit Midden-Europa en de Balkan, en objecten uit onder andere Afghanistan, Centraal-Azië, Georgië, Japan, Palestina, Syrië en Amerika, waaronder een aantal prachtige Midden-Amerikaanse blouses met reverse appliqué (mola) en 36 traditionele Amerikaanse quilts!

Lees meer

Jubileum 2023 Ledenwerken

Ledenwerken Bij een MerkWaardig jubileum hoort natuurlijk ook een tentoonstelling. Het thema ‘Zinnige draden’ biedt veel mogelijkheden om een ode te brengen aan merklappen, een persoonlijk verhaal te vertellen en zinnig bezig te zijn. Net als de vorige keer gelden er...

Lees meer
Studio Textielfestival online

Studio Textielfestival online

De eerste maand zit er op voor Studio Textielfestival. En de kijkcijfers blijven groeien! Juist nu de dagen weer korter worden, de regen klettert en de covid-maatregelen weer aangetrokken worden, is het fijn om online al het moois te kunnen bekijken wat een grote groep mensen gerealiseerd heeft!

Lees meer

Jubileum 2023 Verenigingsproject

Verenigingsproject Voor het verenigingsproject gaan we letterlijk ‘zinnig’ met elkaar aan de slag. We vragen u als lid om afzonderlijke woorden op aparte lapjes te borduren. Deze verbinden we door middel van draden tot zinnen en een verhaal. Iedereen heeft zijn of...

Lees meer
Regenboogkussens

Regenboogkussens

Regenboogkussens zijn kussens gemaakt voor mensen die in een moeilijke periode van hun leven zitten. Borduurt u mee? Of weet u iemand die een regenboogkussen nodig heeft?

Lees meer
Omgaan met een merklap

Omgaan met een merklap

In 1997 schreven An Moonen en Henk Beukers een handleiding hoe om te gaan met een (antieke) merklap en hoe een merklap te fotograferen.
Nog steeds is er vraag naar deze informatie en is in overleg met An Moonen besloten de tekst te digitaliseren en te publiceren.

Lees meer