Selecteer een pagina

Nieuws

Regenboogkussens

Regenboogkussens

Regenboogkussens zijn kussens gemaakt voor mensen die in een moeilijke periode van hun leven zitten. Borduurt u mee? Of weet u iemand die een regenboogkussen nodig heeft?

Lees meer
Oproep De slag om Grolle

Oproep De slag om Grolle

Eens in de twee jaar vindt het levend geschiedenis-festival De Slag om Grolle plaats in Groenlo in de Achterhoek. Tijdens het 3-daagse evenement transformeert het vestingstadje dan zoveel mogelijk naar 1627. De belegering van de stad wordt dan nagespeeld zoals deze heeft plaatsgevonden onder leiding van ‘stedendwinger’ Frederik Hendrik. Dit wordt gedaan samen met 1500 re-enactors van 18 verschillende nationaliteiten uit heel Europa.
Daarom richt de organisatie zich tot vereniging MerkWaardig als ambassadeurs van het prachtige ambacht van borduren.
Wie kan hen in contact brengen met ambachtslieden die dit stuk immaterieel erfgoed onder de aandacht van het publiek willen blijven houden én die in het 17e-eeuwse beeld zouden kunnen passen?

Lees meer
Omgaan met een merklap

Omgaan met een merklap

In 1997 schreven An Moonen en Henk Beukers een handleiding hoe om te gaan met een (antieke) merklap en hoe een merklap te fotograferen.
Nog steeds is er vraag naar deze informatie en is in overleg met An Moonen besloten de tekst te digitaliseren en te publiceren.

Lees meer