Selecteer een pagina

MerkWaardig Motief per Maand juni 2020

Een probeersel…….
Ieder jaar doe ik de belastingaangifte voor mijn schoonmoeder en na gedane arbeid volgt er een beloning. De koffer met allerlei oude werkstukken komt dan op tafel en hier mag ik er één uit kiezen. Mijn oog viel vrijwel meteen op het rode schoollapje. Dit lapje is rond 1905 gemaakt door de oma van mijn man. De cijfers zijn dan ook afkomstig van de lap van oma. Of zij een goed borduurster was durf ik niet te zeggen, want is die 5 nou eigen creativiteit of een probeersel?

Yvonne Koning
Tekeningen: Erna Merema
Voorbeelden geborduurd door Inge van den Burg en Saskia Gijselhart

versie Inge

versie Saskia

Alternatieve versie Saskia op band van 19cm breed

Klik met de muis op het patroon voor een afdrukbare versie (pdf-bestand).