Selecteer een pagina

Merkwaardig Motief per Maand 2018

Natuurlijk mag Merkwaardig Motief per Maand ook in het jubileumjaar niet ontbreken. We hebben gekozen voor het thema ’30 jaar MerkWaardig borduren’. In de loop van het jaar komen allerlei motieven voorbij die te maken hebben met onze vereniging en met borduren. De lap is verdeeld in een aantal blokken van verschillende grootte. Om in jubileumstemming te blijven, is het aantal kruisjes steeds (een meervoud van) 30×30 kruisjes.
De blokverdeling is als volgt:

28 blokjes van 30×30 kruisjes
7 blokjes van 60×60 kruisjes
7 blokjes van 30×60 kruisjes
8 blokjes van 30×90 kruisjes
1 blok van 60×90 kruisjes

De motieven zelf kunt u naar eigen inzicht in een passend hokje plaatsen. In het voorbeeldraster vormen alle blokjes samen een lap van 300×300 kruisjes. U kunt echter ook zelf met de blokjes schuiven en uw eigen raster maken. Om de motieven te kunnen gebruiken, is het goed om u aan de afmetingen van de bovengenoemde blokken te houden. De lijnen van het raster zijn in het voorbeeld in stiksteken gemaakt maar ook hier kunt u uw eigen variatie met bijvoorbeeld kruissteekjes maken. Hiervoor heeft u binnen de blokjes ruimte tot ongeveer tot 2 kruisjes.

Het eerste motiefje van deze lap is geïnspireerd op het eerste logo van MerkWaardig.
Willy Peeters-van Nierop maakte een merklapje op basis van patronen uit het boek van Alberta Meulenbelt en haar eigen ideeën. Het levensboompje zal bij veel leden goede herinneringen oproepen.

Annemarie van Walsum, Piet van Veen en Geertje Westra

Klik met de muis voor een groter plaatje bij onderstaand patroon.