Selecteer een pagina

Winnaars publieksjury Hollands Glorie zijn bekend!

Tijdens de tentoonstelling ‘Voor de draad ermee’ in 2018 konden bezoekers niet alleen de verenigingswerken bewonderen, maar ook stemmen op hun eigen favorieten. Na het tellen van de stemmen kwamen de volgende winnaars uit de bus:

1 Holland in rechte banen van Ad Kooring – Hijstek
Op zes banen zijn allerlei zaken geborduurd die te maken hebben met Nederland van historische gebeurtenissen tot Hollandse landschappen en natuurschoon. Zelfs Schiphol en de Efteling hebben een plaatsje gekregen. Tussen de motieven door vertelt mevrouw Kooring – Heystek ook het verhaal van Nederland in geborduurde tekst.

2 Hollandse molen van de borduurgroep Alblasserwaard
De Hollandse molen vormde de inspiratie voor het werk van de borduurgroep Alblasserwaard. Iedere molen werd gevuld met onder andere tulpen, Mondriaan en randjes. In elke molen werd de kleur oranje verwerkt als verbindend element. De molens zijn geborduurd door: Jantien Broekman, Marijke Gumbert, Rinske Krale, Adri Kromwijk, Marja Ooms, Els Punt en Margreet van de Veer

3 Vluchtige schoonheid van Sary Maas
De vluchtigheid van Hollands Glorie wordt in dit werk verbeeld door niet alles in te kleuren. De tulpen zijn geborduurd in de borduurtechniek met de lazy daisy’s en is direct afgeleid van de strooibloempjes op de Marker rijglijven. Op deze manier wilde mevrouw Maas een brug slaan tussen oude borduurtechnieken en een moderne uitwerking.


Foto’s gemaakt door Dick Bosch