Selecteer een pagina

Activiteiten

LET OP!
In verband met het Coronavirus kunnen activiteiten worden geannuleerd of verzet.
Informeer altijd vooraf bij de organisatie van de activiteit zelf of deze wel of niet doorgaat.

Groninger Museum
Activiteit : Museum
Waar : Groninger Museum, Museumeiland 1, 9711 ME Groningen
Periode :

Het lijkt alsof het leven op reset staat. Alles valt even stil, iedereen focust zich op gezondheid en families, vrienden en de eigen omgeving worden belangrijker. Mensen vinden troost en afleiding in allerlei zaken: in beweging, in het leren van iets nieuws, in entertainment en creativiteit.

Hebben we zoiets ooit meegemaakt? Nee, alhoewel ik me een situatie herinner die ook enorme impact had. Op 11 september 2001 was ik als Hoofd Presentatie van het Van Gogh Museum in Chicago. De volgende dag zou daar, in het Art Institute, de grote tentoonstelling “Van Gogh & Gauguin” geopend worden. Vijf jaar lang hadden beide musea daaraan gewerkt. Nu stonden we in de lege zalen en wisten niet wat er moest gebeuren. Om ons heen werden de wolkenkrabbers geëvacueerd, want er was nóg een vliegtuig onderweg.
Kunst werd opeens een bijzaak die er niet meer toe deed. Maar de kunstwerken zelf hielpen ons beseffen dat niet alles slecht was en dat kunst in tijden van onzekerheid en angst een nog grotere betekenis krijgt.

Nu kunnen we helaas onze kunstwerken enkele weken lang of nog langer niet meer laten zien. Dat raakt de kern van onze bestemming. Gelukkig hebben we buitengewoon creatieve mensen die in onze afdelingen Educatie en Communicatie werkzaam zijn. Nieuwe media en technieken stellen ons in staat om via het internet en sociale media onze schatten met het publiek te delen. Maak daar zeker gebruik van en vertel ons wat bevalt en wat beter kan. Wij zullen deze crisis gebruiken om ervan te leren.
Andreas Blühm
Algemeen directeur Groninger Museum

Quarantaine doe-opdrachten

We nodigen je uit om mee te doen met leuke doe-opdrachten die je thuis kunt uitvoeren. Elke week krijg je van ons een nieuwe creatieve missie, om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven. Extra leuk: je kunt er mooie prijzen mee verdienen.
https://www.groningermuseum.nl/bezoek/activiteiten/quarantaine-doe-tips

De originele Randjes, schoollapjes van Randje per Week
Activiteit : Tentoonstelling
Waar : Historisch Museum De Bevelanden in Goes
Periode : 21 februari t/m 12 september 2020

Randjes

Randje per Week; een wereldwijd begrip onder merklap-liefhebbers! Al 6 jaar lang, gedurende 51 weken per jaar, hebben Annelies van den Bergh en Simone de Jong eens per week een patroon online gezet van geborduurde randjes op schoollapjes en merklappen. In de tentoonstelling ‘De originele Randjes’ zijn de originele schoollapjes en merklappen te zien die als voorbeeld hebben gediend voor Randje per Week.
.
.

Open Huis & Tuin Boerewente
Activiteit : Tentoonstelling
Waar : “Boerewente”, Lindelaan 22, Twello
Periode : 3 en 4 juli 2020

Boerewente

Aukje de Boer van de “Boerewente.nl ” en Simone de Jong van “Atelier Soed Idee” (www.soedidee.nl) organiseren een Open Huis en Tuin met handwerktentoonstelling in en om de “Boerewente” in Twello. Tevens is er een Brocante verkoop.

Beide dagen is de tuin geopend van 12:00 tot 17:00 uur.
De entree is gratis en de koffie en thee staan klaar.

.

70e Expositie Handwerken Vrouwen van Nu Drenthe
Activiteit : Tentoonstelling
Waar : Meursinge – Hoofdstraat 48 – Westerbork - Drenthe
Periode : 7 en 8 april 2020

Het Kenniscentrum Handwerken en Textiele Werkvormen, Vrouwen van Nu, Drenthe organiseert op 7 april en 8 april 2020 in zalencentrum Meursinge te Westerbork een expositie met als thema “ROND”.
Het Kenniscentrum nodigt u van harte uit om een kijkje te komen nemen op de expositie. Laat u inspireren door de vele getoonde werkstukken.
Entree € 5,- voor leden Vrouwen van Nu en € 6,- voor niet-leden
Mannen en kinderen gratis.
.
.
.


Op de expositie zullen werkstukken te zien zijn van de diverse cursussen gegeven door het Kenniscentrum , zoals van de cursussen:
Quaker Motieven Borduren, Letterbak borduren, Schwälmer borduren, Quilten Sampler.
Verder werk van de Inspiratiemorgen en de workshops In een ringetje, Sashiko , Modern bezig met Gerstekorrel, de Voorjaarsworkshop en werkstukken van de Studiegroep (oud commissieleden).
Uit de provincie werk van de verschillende handwerkgroepen en werkstukken uit onze oproep met als thema “ROND”.
Dit alles van het handwerkseizoen 2019/2020.
Tevens worden er demonstraties, workshops en een lezing over Maria van Hemert gegeven.
De Reiscommissie van de Vrouwen Van Nu zal aanwezig zijn om hun commissie te promoten.
Op beide dagen zijn doorlopend demo`s van de cursussen voor het komend seizoen.
Er zullen op beide expositiedagen een lezing en workshops worden gegeven.
Zie onze site.

.

Duizend Speldenprikken
Activiteit : Tentoonstelling
Waar : Museum De Koperen Knop, Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam
Periode : 5 maart t/m 18 april 2020
Meer informatie : https://www.koperenknop.nl/

In het voorjaar van 2020 komt Museum De Koperen Knop met een bijzondere textiele expositie, getiteld Duizend Speldenprikken. Deze expositie wordt verzorgd door Teuny Bakker, Gonny de Bekker, Flox den Hartog Jager, Marga Lansink, Nettie Ploeg, Marieke Steenhorst en Astrid Streng, die verenigd zijn in de groep StiQS. Zeven gedreven vrouwen, die met elkaar aantonen dat textiel wel degelijk een onlosmakelijk deel uitmaakt van de kunstuitingen anno nu.

DE EXPOSITIE
Bij de op een bijzondere wijze ontstane kunst wordt duidelijk dat textiel als medium een aantal unieke eigenschappen heeft, waarvan kunstenaars goed gebruik maken. Allereerst de vele technieken waarmee je textiel kunt bewerken. Maar ook de gelaagdheid van beeld en steken en de tactiliteit, hoe textiel aanvoelt, en de aaibaarheid. Deze aanvoelende tactiliteit verbergt de subtiel kritische noot, die de kunstenaars soms in hun werk leggen, waardoor deze wordt verfijnd tot een speldenprik. Het vereist tijd en geduld van de toeschouwer om deze speldenprikken te kunnen lezen en duiden. Tijd, geduld en de duizend speldenprikken zijn ook nodig om de werken te maken. Textielkunst kan immers daarom met recht slow art genoemd worden.