Selecteer een pagina

Activiteiten

Merel Jansen portretten
Activiteit : Tentoonstelling
Waar : Museum Nairac, Brouwerstraat 1, 3771 HA Barneveld
Periode : 14 november 2019 t/m 14 maart 2020

Merel Jansen.
Merel Jansen portretteert bekenden en historische figuren op een bijzondere manier. Ze schildert op losse doeken en oude lakens en tekent daar overheen met haar naaimachine.
Het resultaat: indrukwekkende werken die de aandacht vragen en die in je gedachten blijven hangen, lang nadat je er kennis mee hebt gemaakt. Ze doen denken aan ‘stills’ zoals we ze uit de film kennen. Momentopnames die je doen afvragen wie de geportretteerde persoon is, wat hij denkt of voelt, wat zijn geschiedenis is.


De portretten van Merel Jansen zijn niet gemakkelijk in het kader van de traditionele schilderkunst te plaatsen. Jansen breekt met de gevestigde regels, ze speelt met de doeken, de draden en de kleuren die rijkelijk over het doek heen vloeien. Jansen heeft, zoals ze dat zelf zegt, een ‘nood om kleur te gebruiken’. Hoe langer je naar het werk kijkt hoe meer kleur je ziet.
Het tekenen met de naaimachine geeft de portretten een intrigerende diepte en lichtheid. Jansen laat zich in haar werk inspireren door de uitzonderlijke schoonheid, karaktereigenschappen en gewoonten die ze in de mensen om haar heen ziet. Deze legt ze op unieke wijze vast in haar doeken. Historische figuren die haar intrigeren en die ze heeft leren ‘kennen’ uit verhalen geeft Jansen letterlijk een gezicht. Voor het eerst worden al deze portretten bij elkaar gebracht.

.

Antiek Textielmarkt Maarn
Activiteit : Textielmarkt
Waar : de Twee Marken, Trompplein 5 te Maarn
Periode : 7 maart 2020

Antiek TextielmarktLiefhebbers en verzamelaars van antieke modekostuums en accessoires kunnen hun hart ophalen op de jaarlijkse Antiek Textielmarkt die de Nederlandse Kostuumvereniging op zaterdag 7 maart 2020 in Maarn organiseert. Ook onderdelen van diverse streekdrachten, kanten mutsen, sieraden en oude stoffen zijn te koop, evenals merklappen, borduursels en antiek tafellinnen.
Wie meer geïnteresseerd is in achtergrondinformatie vindt hier antiquarische boeken en nieuwe publicaties op het gebied van mode en streekdracht. Ook kunt u met uw vragen over bijvoorbeeld textielrestauratie terecht bij diverse deskundigen. Heeft u een oude japon uit grootmoeders kast of een stuk kant waarvan u de herkomst niet weet? Neem uw probleemstuk mee en wellicht wordt het probleem opgelost bij de vraagbaakstand.
De markt vindt van 13 tot 16 uur plaats. Entree € 5,-, tot en met 25 jaar € 1,-.

Open Huis & Tuin Boerewente
Activiteit : Tentoonstelling
Waar : “Boerewente”, Lindelaan 22, Twello
Periode : 3 en 4 juli 2020

Boerewente

Aukje de Boer van de “Boerewente.nl ” en Simone de Jong van “Atelier Soed Idee” (www.soedidee.nl) organiseren een Open Huis en Tuin met handwerktentoonstelling in en om de “Boerewente” in Twello. Tevens is er een Brocante verkoop.

Beide dagen is de tuin geopend van 12:00 tot 17:00 uur.
De entree is gratis en de koffie en thee staan klaar.

.

Handwerkbeurs Zwolle
Activiteit : Handwerkbeurs
Waar : IJselhallen Zwolle
Periode : 13 t/m 16 februari 2020

 

In februari 2020 vindt alweer de 17e editie van de Handwerkbeurs in Zwolle plaats.

De Handwerkbeurs is de grootste beurs in Europa op het gebied van textiele hobby’s.


Op de Handwerkbeurs zijn uitsluitend textiele hobby’s te vinden: borduren, breien, haken, quilten, vilt, zelf-maak-mode. Je kunt voor alles wat met textiel te maken heeft op de beurs terecht. Naast ruim 200 standhouders zijn er dagelijks workshops en demonstraties en inspirerende meet & greets met bloggers en ontwerpers.
Intussen zijn we al weer volop bezig met het plaatsen van standhouders en het organiseren van leuke workshops en tentoonstellingen.
Dus houdt deze site in de gaten!

Handwerktentoonstelling Vrouwen van Nu Gelderland
Activiteit : Tentoonstelling
Waar : Kulturhus, Raadhuisstraat 6, Vorden
Periode : donderdag 26 maart en vrijdag 27 maart

Vrouwen Nu Gld
De commissie handwerken en textiele werkvormen van Vrouwen van Nu Gelderland organiseert ook in 2020 een handwerktentoonstelling.Vrouwen van Nu GldVrouwen Nu Gld
Er zijn veel werkstukken van de leden te zien in veel verschillende technieken.

De entree bedraagt € 5,-.
Mannen en kinderen kunnen gratis naar binnen.
.
.