Selecteer een pagina

Activiteiten

LET OP!
In verband met het Coronavirus kunnen activiteiten worden geannuleerd of verzet.
Informeer altijd vooraf bij de organisatie van de activiteit zelf of deze wel of niet doorgaat.

‘Mensen met mogelijkheden’ en ‘Tasjes’
Activiteit : Museum
Waar : Museum de Kantfabriek, Americaanseweg 8, 5961 GP Horst
Periode : 5 september 2020 t/m 11 oktober 2020

Op 5 september opent Museum de Kantfabriek weer haar deuren en zijn er t/m 11 oktober 2020 twee exposities te bewonderen.

Mensen met mogelijkheden‘Mensen met mogelijkheden’ van Louka Rongen
Louka (22 jaar) is afkomstig uit America en dit jaar afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Als fotografe houdt zich graag bezig met beeldrijm; beelden die elkaar aanvullen. De onderwerpen hebben altijd een kloppend hart en dat probeert ze te vangen in haar foto’s.
Tijdens haar studie heeft Louka o.a. 11 leden van Theater Kleinkunst uit Horst geportretteerd. Voor de fotosessie vroeg Louka hen “Waar droom je van?” Het resultaat is een serie portretten die vooral blijdschap uitstralen.
Daarnaast zijn enkele fotoseries te zien met de titels: ‘Mijn baas’, ‘De Peel, woest aantrekkelijk’ en haar examenwerk: ‘Hij heeft meerdere gezichten’, waarin hoofdpersoon Jack in verschillende gedaantes is geportretteerd.

Tasjes‘Tasjes’
Verder laat het museum werk uit eigen depot zien. Deze verzameling is een selectie van kleine tasjes die gebruikt werden als sieraad of als damestasje. De kleinoden zijn afkomstig uit meerdere landen en gemaakt in diverse handwerktechnieken en van allerlei materialen.

.

.

.

.

 

Groninger Museum
Activiteit : Museum
Waar : Groninger Museum, Museumeiland 1, 9711 ME Groningen
Periode :

Het lijkt alsof het leven op reset staat. Alles valt even stil, iedereen focust zich op gezondheid en families, vrienden en de eigen omgeving worden belangrijker. Mensen vinden troost en afleiding in allerlei zaken: in beweging, in het leren van iets nieuws, in entertainment en creativiteit.

Hebben we zoiets ooit meegemaakt? Nee, alhoewel ik me een situatie herinner die ook enorme impact had. Op 11 september 2001 was ik als Hoofd Presentatie van het Van Gogh Museum in Chicago. De volgende dag zou daar, in het Art Institute, de grote tentoonstelling “Van Gogh & Gauguin” geopend worden. Vijf jaar lang hadden beide musea daaraan gewerkt. Nu stonden we in de lege zalen en wisten niet wat er moest gebeuren. Om ons heen werden de wolkenkrabbers geëvacueerd, want er was nóg een vliegtuig onderweg.
Kunst werd opeens een bijzaak die er niet meer toe deed. Maar de kunstwerken zelf hielpen ons beseffen dat niet alles slecht was en dat kunst in tijden van onzekerheid en angst een nog grotere betekenis krijgt.

Nu kunnen we helaas onze kunstwerken enkele weken lang of nog langer niet meer laten zien. Dat raakt de kern van onze bestemming. Gelukkig hebben we buitengewoon creatieve mensen die in onze afdelingen Educatie en Communicatie werkzaam zijn. Nieuwe media en technieken stellen ons in staat om via het internet en sociale media onze schatten met het publiek te delen. Maak daar zeker gebruik van en vertel ons wat bevalt en wat beter kan. Wij zullen deze crisis gebruiken om ervan te leren.
Andreas Blühm
Algemeen directeur Groninger Museum

Quarantaine doe-opdrachten

We nodigen je uit om mee te doen met leuke doe-opdrachten die je thuis kunt uitvoeren. Elke week krijg je van ons een nieuwe creatieve missie, om je met verf, papier, textiel, camera en/of andere materialen mee uit te leven. Extra leuk: je kunt er mooie prijzen mee verdienen.
https://www.groningermuseum.nl/bezoek/activiteiten/quarantaine-doe-tips

De originele Randjes, schoollapjes van Randje per Week (verlengd!)
Activiteit : Tentoonstelling
Waar : Historisch Museum De Bevelanden in Goes
Periode : 21 februari t/m 23 januari 2021

Randjes

Randje per Week; een wereldwijd begrip onder merklap-liefhebbers! Al 6 jaar lang, gedurende 51 weken per jaar, hebben Annelies van den Bergh en Simone de Jong eens per week een patroon online gezet van geborduurde randjes op schoollapjes en merklappen. In de tentoonstelling ‘De originele Randjes’ zijn de originele schoollapjes en merklappen te zien die als voorbeeld hebben gediend voor Randje per Week.
.
.

Het Admiraliteitshuis
Activiteit : Museum
Waar : Het Admiraliteitshuis, Diepswal 27, 9101 LA Dokkum
Periode :
Meer informatie : www.museumdokkum.nl

Geeske Suidema 1761.

Museum het Admiralitietshuis heeft een belangwekkende verzameling merk- en letterlappen.
Bovendien zijn van een aantal merklappen patronen gemaakt die men kan kopen.
De patronen zijn bij het museum te bestellen;
tel. 0519-293134 of e-mail info@museumdokkum.nl.

.

.

Museum Pakhuis Koophandel
Activiteit : Museum
Waar : 't andere Museum van Oldtimer tot Kant, Pakhuis Koophandel, Oostersingel 8, 8921 GA Leeuwarden
Periode :

Vaste expositie “Steekje voor steekje”
Voor groepen op afspraak: 058-2151664 b.g.g. 058-2998021