Selecteer een pagina

Jubileum 2018 in zicht

Nog maar een paar maanden en dan begint het jubileumjaar van Merkwaardig de gezelligste vereniging van Nederland. Wij gaan ons best om een mooi programma voor de leden neer te zetten.

Op 7 april 2018 is de opening van de borduurtentoonstelling van het Gorcums Museum waarbij Merkwaardig haar eigen zaal met het thema ‘Hollands Glorie’ heeft. Overal wordt druk geborduurd aan werkstukken die de pracht en diversiteit van onze vereniging laten zien. Nu handwerken weer ‘hot’ is, is het een prachtige kans om een breed publiek kennis te laten maken met onze passie.

Gedurende de tentoonstelling komt er ook een activiteitenprogramma rond het thema borduren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lezingen en workshops. Vrijwilligers van Merkwaardig zijn hier achter de schermen druk mee bezig, maar wat er precies gaat komen, houden we nog even geheim.

Natuurlijk zijn we heel benieuwd naar de inzendingen voor de tentoonstelling. We zijn erg blij met de aanmeldingen die we al hebben gekregen en willen we iedereen die dat nog niet heeft gedaan, vragen om het aanmeldformulier voor 1 oktober 2017 in te sturen. Zo kan het museum een goede inschatting maken hoe we ieders werk zo mooi mogelijk kunnen presenteren in de ‘Hollands Glorie’ zaal.

Voor het verenigingsproject hebben we al hele mooie en diverse tulpen binnen zien komen. Ons doel is om een tulpenveld te maken waar de Keukenhof jaloers op zou zijn.

Heb je je geborduurde tulp of inzending voor de tentoonstelling al af? Je kunt deze meenemen naar de activiteitendag of de ontmoetingsdag. Daarnaast kun je ze afgeven bij /opsturen naar een van onze afleverpunten in Leeuwarden, Utrecht en Veghel. Neem in dat geval contact op met ons op via Jubileum2018@merklap.nl.

Het aanmeldingsformulier en de spelregels voor de borduurwerken (niet voor de tulpen!) in pdf-vorm kunnen geopend worden door op het woord te klikken.
Kun je deze documenten niet openen of afdrukken? Een mailtje naar ledenadministratie@merklap.nl en je krijgt ze toegestuurd.