Selecteer een pagina

Jubileum 2018 in zicht

In het jaar 2018 viert vereniging MerkWaardig het 30-jarig bestaan met een bijzondere tentoonstelling van borduurwerk met het thema “HOLLANDS GLORIE” in het Gorcums Museum in Gorinchem.

Het Gorcums Museum is het stedelijk museum van de stad Gorinchem. Het bezit een collectie over de geschiedenis van de stad en een verzameling moderne kunst. Er zijn altijd wisselende tentoonstellingen in het museum. Steeds wat nieuws, altijd weer een verrassing.

Laten wij als vereniging ook verrassen met een prachtige tentoonstelling. Daarom doen wij een beroep op de leden van MerkWaardig om een bijdrage voor de tentoonstelling te borduren. Bijvoorbeeld in de vorm van een geborduurd boekje, kussen, pronkrol, borduurlap of ander geborduurd werk met het thema Hollands Glorie. Iedereen is vrij in de keuze van het formaat en van het werk op voorwaarde dat het werkstuk niet eerder tentoongesteld mag zijn.
Voor de beste inzendingen worden geldprijzen ter beschikking gesteld. Er is een juryprijs en een publieksprijs die wordt bepaald door de bezoekers van de tentoonstelling.

Daarnaast wordt geborduurd aan het verenigingsproject: Tulpen. Het museum in Gorinchem zal gesierd worden met geborduurde tulpen. Deze worden gemaakt door uit geborduurde stof een halve cirkel van 20 centimeter of groter te knippen. Vouw de halve cirkel dubbel, met de goede kant op elkaar. Naai met de hand of met de naaimachine de rechte kant dicht. Keer hem met de goede zijde naar buiten. Vul de stofkegel met vulmateriaal. Voor het sluiten van de stofkegel rijg je met een brede steek een draad langs de rand van de opening. Trek de draad iets aan. Neem voor de steel van de tulp een satéprikker. Bekleed de satéprikker met groen lint. Steek de satéprikker met de scherpe punt naar boven door de opening en trek de rijgdraad aan tot de opening is gesloten en zet alles vast met een steekje. Naai de rand van de tulp verder aan de steel vast door voorzichtig door het lint van de steel heen te steken. Knip bladeren uit groen vilt en plak die op de steel vast. En de tulp is klaar. Een tulp maken is een leuk en klein project, doe je mee? De tulpen kunnen worden ingeleverd op de verenigingsdagen.

Het aanmeldingsformulier en de spelregels voor de borduurwerken (niet voor de tulpen!) in pdf-vorm kunnen geopend worden door op het woord te klikken.
Kun je deze documenten niet openen of afdrukken? Een mailtje naar ledenadministratie@merklap.nl en je krijgt ze toegestuurd.