Selecteer een pagina

Activiteiten

Filter activiteiten

Activiteit soort :
Zoeken :
Handwerkbeurs Zwolle komt eraan!
Activiteit :
Waar : IJsselhallen - Zwolle
Openingstijden : elke dag van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op zondag, dan sluit de beurs om 16.00 uur
Periode : donderdag 15 februari t/m zondag 18 februari 2018

Nog een paar weken en dan is het zo ver………. De Handwerkbeurs in Zwolle gaat beginnen! De grootste beurs voor textiele hobby’s, 200 standhouders in 2 hallen.

Een must voor liefhebbers van breien, haken, borduren, quilten, zelf-maak-mode, vilt, spinnen, weven, stoffen, kleinvak en veel meer.

De beurs vindt plaats van donderdag 15 februari t/m zondag 18 februari 2018. Openingstijden zijn elke dag van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op zondag, dan sluit de beurs om 16.00 uur.

Naast de vele stands waar je alle mogelijke materialen kunt kopen, zijn er ook workshops, demonstraties, een quilttentoonstelling, de ‘van schaap tot trui’ challenge en er zijn diverse hoekjes waar je kunt zitten, kletsen, handwerken en uitrusten.

Op de info-pagina hebben we alle praktische informatie verzameld.

Merklappen en letterdoeken yn ‘t Mienskipshûs
Activiteit :
Waar : “ Mienskipshûs “ Tjerkebuorren 7 9123JT METSLAWIER Friesland
Openingstijden : 13.30 tot 17.00 uur
Periode : 7 april tot 3 juni 2018 op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur

Aukje de Boer – Holwerda (www.boerewente.nl) afkomstig uit Niawier houdt zich al sinds 1975 bezig met borduren. Al jaren verzamelt zij oude merklappen, letter-, stop-, oefenlappen en oud naaigerei. Maakt merklappen naar eigen ontwerp en gebruikt haar eigen kleuren steeds weer. Dit alles in oude lijsten (meer dan 100 stuks)

Dat nu mijn merklappen in de kerk van mijn “geboortegrond “ mogen hangen vind ik een hele eer. Ik hoop dan ook dat de belangstellenden van de expositie net zo van mijn merklappen en letterdoeken zullen genieten als ik zelf elke dag doe. De voormalige hervormde kerk van Metslawier is ingericht als gemeenschapshuis, Mienskipshûs.

5-6 mei pronkrollen weekend 

26 mei  Randjeperweekdag Atelier Soed Idee 10.30 uur -15 uur 

Neem je ‘’ randjes ‘’ mee!   en na afloop naar de  expositie ️hoe leuk is dat

 

 

 

Wilhelmina van Aarle komt naar borduurmuseum
Activiteit :
Waar : Borduurmuseum “Het losse steekje “ Espeterweg 7a in Barneveld
Openingstijden : 13.00 - 16.30
Periode : 14 februari 2018 vanaf 13.00 uur tot 16.30 uur.

Wilhelmien van Aarle uit St-Oedenrode komt naar Barneveld om haar bijzondere borduurwerken te laten zien en er wat over te vertellen. Onder het genot van een hapje en een drankje zal zij uitleggen hoe zij een en ander tot stand brengt.

Toegangsprijs: € 7.50

“Netwerk” (tentoonstelling textielkunst)
Activiteit :
Waar : de Blinkerd te Schoorl, Heerenweg 150, 1817 EM
Openingstijden : vr. 23 maart 11.00-17.00 uur; za 24 en zo 25 maart 10.00- 17.00 uur
Periode : 23 t/m 25 maart 2018

De Vereniging “Vrouwen van NU”NH organiseert wederom een grote Tentoonstelling Textielkunst met als jaarthema “Netwerk” en wel op 23, 24 en 25 maart 2018. Er is dan een grote variatie aan werkstukken in zowel traditionele als moderne, eigentijdse technieken.

Toegangsprijzen: leden € 4,–; niet-leden € 5,–; kinderen gratis

Meer informatie: www.vrouwenvannu.nl/noord-holland

Tentoonstelling van Miniatuurquilts BUBBELS
Activiteit :
Waar : Apeldoorn, Dok Zuid
Openingstijden :
Periode : donderdag 22 maart tot en met zaterdag 24 maart 2018

In 2018 viert het Quiltersgilde haar 35-jarig jubileum.

De eerste tentoonstelling in dit feestelijke jaar is de Tentoonstelling van Miniatuurquilts. Met natuurlijk een toepasselijk thema: BUBBELS. Van donderdag 22 maart tot en met zaterdag 24 maart aanstaande vindt deze tentoonstelling plaats in Apeldoorn, Dok Zuid. Er zullen enkele quiltwinkels aanwezig en worden er diverse workshops aangeboden.

Actuele informatie kunt u ook vinden op onze website: www.quiltersgilde.nl en op Facebook: www.facebook.com/quiltersgilde.

Fine Art Photography van Gemmy Woud-Binnendijk
Activiteit : Museum
Waar : Museum de Kantfabriek in Horst
Openingstijden :
Periode : 17 december 2017 t/m 22 april 2018

Gemmy Woud-Binnendijk kwam in maart 2016 in Museum de Kantfabriek met de vraag naar mooi kant. Zij was net gestart met portretfotografie en zocht bijzondere attributen om haar modellen te kleuren. In de afgelopen anderhalf jaar later heeft zij een flitsende carrière gemaakt met shoots in de USA, Rome en Zuid-Afrika en met artikelen in magazines Vogue en ZOOM. Museum de Kantfabriek toont 30 foto’s en laat je kennismaken met haar fascinerend beeldend vermogen.

Dat Gemmy Woud-Binnendijk veel heeft geschilderd, is goed terug te zien in haar fotografie. Haar beelden van kinderen zijn opgebouwd uit diverse lagen, en de gedempte kleuren en de eenvoud van het licht doen denken aan de schilderijen van de 17e-eeuwse Hollandse meesters.

Ik probeer heel dicht bij het schilderen te blijven. Ik houd van de donkere, gedempte kleuren en de eenvoud van het licht in de schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse meesters. Mijn schilderijen hebben dezelfde ‘moody’ stijl. Ik gebruik altijd maar één lamp en een reflectiescherm. De zogenaamde Rembrandt-verlichting zorgt al snel voor de dramatische sfeer die ik zoek. Hoewel ik in Photoshop nog van alles met het beeld doe, ga ik nooit zomaar schieten. Ik fotografeer altijd zo veel mogelijk naar het eindresultaat toe.” (ZOOM 2017)

Oude kunst, nieuw medium

In haar portretten gebruikt Gemmy Woud-Binnendijk onder andere de clair-obscur techniek. Deze techniek versterkt de licht-donker contrasten terwijl er weinig gebruik wordt gemaakt van de middentonen. Hiermee introduceert ze het dramatische effect in haar portretten die zo kenmerkend zijn voor de oude schilderstijl. Deze contrastrijke donkere en lichte tonen laat ze vervolgens vloeiend in elkaar overlopen met behulp van de Sfumato techniek.

Fine art Photography van Gemmy Woud-Binnendijk loopt van 17 december 2017 t/m 22 april 2018 in Museum de Kantfabriek aan de Americaanseweg 8 in Horst. De expositie is kleurrijk en inspirerend voor iedereen die van modelleren en fotograferen houdt.

Museum de Kantfabriek laat de geschiedenis van textielnijverheid en industrie in de regio Horst zien. Ze organiseert wisselexposities, workshops en andere activiteiten op het gebied van textielkunst en handwerken. Meer informatie www.museumdekantfabriek.nl.